Все още никой не може да отиде на Марс, но компанията

...
Все още никой не може да отиде на Марс, но компанията
Коментари Харесай

Omega създаде марсиански часовник

Все още никой не може да отиде на Марс, но компанията Omega, в партньорство с Европейската галактическа организация, сътвори часовникът Speedmaster X-33 Marstimer, който е подобаващ за приложимост на тази планета. Часовникът може сполучливо да се употребяват и на Земята, просто би трябвало да бъде определен подобаващия режим. Освен това този часовник има функционалност за слънчев компас, който оказва помощ на притежателя му да не се изгуби и на двете планети и му показва верния път.

Основната разлика в измерването на времето на Марс е, че един ден на него, наименуван " сол ", продължава 24 часа 39 минути и 35 секунди, а марсианската година се състои от 668 сол. Часовникът X-33 има аналогов механизъм и дигитален екран, който елементарно превключва сред режимите на работа на  Земята и Марс. Технологията е със 100-часов хронограф и безконечен календар, който отброява високосните години и на двете планети. Притежава и три универсални таймера за отчитане времето на задачата на всяка планета.

Корпусът на часовника е направен от исполин, както и каишката, която дава отговор на стандартите на НАТО. Покритието от алуминев оксилат с добавка на хематит е с тъмночервен цвят, който припомня цвета на марсианските пясъци. Часовникът е водоустойчив до 30 м дълбочина, има антирефлексен сапфирен кристал, система за термична отплата за марсианския климат и енергоспестяващ режим. Omega Speedmaster X-33 Marstimer ще коства 6400 $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР